Yücebağ'da Voleybol Turnuvası Cinsiyet Eşitliğine Dikkat Çekiyor
Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesinde düzenlenen geleneksel voleybol turnuvasında, takımlar cinsiyet eşitliğini vurgulamak amacıyla kadın ve erkek sporcuları bir araya getirdi.
Belediye ve Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Yücebağ Borsa İstanbul Yatılı Bölge İlk ve Ortaokulu'nda gerçekleştirilen turnuvaya 14 takım katıldı. Turnuvanın en dikkat çekici özelliği, takımların kadın ve erkek sporculardan oluşmasıydı.
Yücebağ Borsa İstanbul Yatılı Bölge İlk ve Ortaokulu Müdürü Hamdi Çelebi, bu düzenlemenin amacının kadın ve erkek sporcular arasındaki eşitliğe dikkat çekmek olduğunu belirtti. Çelebi, turnuvanın cinsiyet ayrımcılığının olmadığını vurgulamayı amaçladığını söyledi.
Turnuva, kadın ve erkek sporcuların aynı takımda uyum içinde oynadığı heyecanlı maçlara sahne oldu. Bu yenilikçi yaklaşım, katılımcılardan ve izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Yücebağ voleybol turnuvası, cinsiyet eşitliğinin spor alanında da teşvik edilmesi gerektiğini gösteren anlamlı bir girişim oldu. Turnuva, kadın ve erkek sporcuların bir arada başarılı olabileceğini ve sporda cinsiyet ayrımcılığına yer olmadığını kanıtladı.
Batman'da Tarihi An: Kızlar ve Erkekler Birlikte Voleybol Sahasında
📅 15 Ekim 2024, Salı 07:40 · 👁 7 görüntülenme
Bu haberin sponsoru:
Ücretsiz QR iMenu ile Dijital Menülerinizi Hemen Oluşturun! Teknoloji İş Ortaklarımız:
Ücretsiz QR Menü
HaberCode - Profesyonel Haber Yazılımı
Vebuu - Yeni Nesil Arkadaşlık Platformu

2. Lig