Osmangazi Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü personeli Kübra Denizci Keskin, Avrupa Ralli Şampiyonası'nın (ERC) Barum Czech Rally Zlin ayağından çifte kupa ile Bursa'ya döndü.

Türkiye'nin ilk engelli kadın ralli pilotu olan Keskin, dünya çapında da adından söz ettiren bir sporcu. Avrupa yollarında adeta destan yazan Keskin, ERC'nin en zorlu ayaklarından biri olarak kabul edilen Barum Czech Rally Zlin'de 112 otomobilin katıldığı organizasyonda kadın pilotlar arasında birinci, Rc 5 kategorisinde ise üçüncü olarak çifte kupa kazandı.

Barum Czech Rally Zlin, toplam 193,59 kilometrelik özel etap ve 867,33 kilometrelik toplam mesafesiyle pilotlar için büyük bir zorluk oluşturdu. Ancak Keskin, bu zorlu parkurlarda gösterdiği performans ve kararlılıkla bir kez daha yeteneklerini kanıtladı.

Keskin, Avrupa'daki yarışta kazandığı çifte kupa ile birlikte Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'a ziyarette bulundu.

Aydın, Keskin'in elde ettiği başarılardan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Kübra, başarılarıyla engelli bireylere rol model olduğunu düşünüyorum. Başarısının devamını diliyorum" dedi.

Keskin ise Avrupa'dan çifte kupayla döndüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, "Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın'a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şimdi tekrar Türkiye Şampiyonası'na geri dönüyoruz. Üç tane daha yarışımız olacak. O yarışlardan da umarım güzel sonuçlarla ayrılacağız" diye konuştu.

Başkan Aydın, Türkiye Şampiyonası'na katılacak olan Keskin'e başarılar diledi.