Didim'de Özel Sporcular Bocce Kupası Heyecanı

Didim, özel sporcuların buluştuğu bir bocce turnuvasına ev sahipliği yaptı. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ve Ankara Üniversitesi'nin iş birliğiyle düzenlenen "Bocce Kupa" müsabakaları, 81 ilden 102 spor kulübünden yaklaşık 150 Down sendromlu, otistik ve zihinsel engelli sporcuyu bir araya getirdi.

Federasyon Başkan Vekili Saadettin Akcin, turnuvanın amacını şu sözlerle dile getirdi: "Türkiye'nin her yerinden spor yapmaya yatkın, ancak seviyesi düşük çocukları bir araya getirerek sosyalleşmelerini, toplumla bütünleşmelerini ve sporun faydalarından yararlanmalarını hedefliyoruz."

Osmaniye'den katılan Kulüp Başkanı Saffet Kuniş ise, "Bocce'yi çocuklarımızın sevdirmek ve rehabilite etmek amacıyla kullanıyoruz. Çocuklarımız çok mutlu ve Federasyonumuza teşekkür ediyoruz" dedi.

24-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen turnuvada, sporcular kıyasıya mücadele etti. Etkinlik, özel sporcuların yeteneklerini sergilemelerine ve sporun birleştirici gücünü deneyimlemelerine olanak sağladı.