Bartın Üniversitesi Öğrencisi Milli Halterci Dünya İkincisi
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi Kaan Kahriman, İspanya'nın Leon şehrinde düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde etti.
Erkekler 67 kiloda yarışan Kahriman, koparmada 143 kiloluk derecesiyle altın madalya kazandı. Silkme müsabakasında 169 kilo kaldırarak gümüş madalya elde eden milli sporcu, toplamda 312 kiloluk derecesiyle dünya ikincisi oldu.
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kahriman'ın başarısını tebrik ederek şunları söyledi:
"Üniversitemiz öğrencileri, ulusal müsabakalardaki başarılarını uluslararası şampiyonalarda da sürdürüyor. Türk sporuna değer katmaya devam ediyoruz. Milli sporcumuz Kaan Kahriman'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz."
Rektör Uzun ayrıca, Kahriman'ın eğitimindeki katkılarından dolayı Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayla Çetin Dindar ve akademik-idari personele teşekkür etti. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine de destekleri için minnettarlığını ifade etti.
Milli Haltercinin Başarısına Rektör Uzun'dan Teşekkür ve Kutlama
📅 24 Eylül 2024, Salı 12:12 · 👁 9 görüntülenme
Bu haberin sponsoru:
Ücretsiz QR iMenu ile Dijital Menülerinizi Hemen Oluşturun! Teknoloji İş Ortaklarımız:
Ücretsiz QR Menü
HaberCode - Profesyonel Haber Yazılımı
Vebuu - Yeni Nesil Arkadaşlık Platformu
