X

Yaşları Küçük, Başarıları Büyük

Yetenekleriyle Engelleri Aşanlar Parladı

Yaşları Küçük, Başarıları Büyük

Konya’nın Genç Judo Şampiyonları Avrupa’da Madalya Sevinci Yaşadı

Konya Büyükşehir Belediyespor’un genç judocuları Havva Sena Tokmak ve Fatma Zehra Meki, Yunanistan’ın Selanik kentinde düzenlenen Ümitler Avrupa Judo Kupası’nda ülkemizi başarıyla temsil etti.

29 ülkeden 439 sporcunun katıldığı turnuvada Tokmak, 48 kiloda altın madalya kazanırken, Meki ise 52 kiloda gümüş madalya elde etti.

8 yıldır judo sporuyla uğraşan Tokmak, “Birçok ulusal ve uluslararası şampiyonada madalya kazandım. En son Selanik’te takım arkadaşımla final oynayarak altın madalya kazandım” dedi.

Tokmak’ın hedefi, 2025’te Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarını alarak 2028 Olimpiyatları’nda madalya kazanmak.

Meki ise judoya ilkokulda başladığını belirterek, “Türkiye Şampiyonası ve Balkan Şampiyonası’nda birinciliklerim var. Selanik’teki turnuvada final oynadım ve gümüş madalya kazandım” ifadelerini kullandı.

Meki’nin hayali de en iyi yerlere gelmek. “2025 yılında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası’nda madalya almak ve İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum” dedi.

Genç judocular, başarılarının arkasında sıkı çalışma ve disiplinin yattığını vurguladı. En büyük hedeflerinin her çıktıkları şampiyonada altın madalya kazanıp İstiklal Marşı’nı okutmak olduğunu ifade ettiler.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.