X

Manchester United Hacklendi!

Geçen hafta Manchester United sofistike bir siber saldırıya uğradı! Saldırı Cuma akşamı gerçekleşti ve futbol kulübü, kötü amaçlı yazılımın içeriye yayılmasını önlemek için sistemlerini kapattı.

Manchester United Hacklendi!

Manchester United tarafından bildirilen ve The Guardian tarafından yayınlanan bir bildiri de, “Manchester United, kulübün sistemlerimize karşı olan bir siber saldırıya uğradığını doğrulayabilir. Kulüp, saldırıyı kontrol altına almak için hızla harekete geçti ve şu anda olayı araştırmak ve devam eden BT kesintisini en aza indirmek için uzman danışmanlarla birlikte çalışıyor. “ şeklinde açıklamalar yer aldı.

Bu organize siber suçlular tarafından yapılan karmaşık bir operasyon olsa da, kulübün böyle bir olay için kapsamlı protokolleri ve prosedürleri var ve bu olasılık için prova yaplmıştıı. Siber savunma ekibimiz saldırıyı belirledi ve hasarı kontrol altına almak ve verileri korumak için etkilenen sistemleri kapattı. “

Kulüp, Bilgi Komiserliği Ofisi de dahil olmak üzere olay hakkında İngiliz yetkililerine bilgilendirmelerde bulundu. Manchester United ayrıca olayla ilgili adli soruşturma başlattı.

Olayın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, Manchester United bilgisayar sistemlerini tam olarak geri yükleyemedi. Kulübün hala e-posta gönderip alamaması ve diğer işlevleri de kullanamaması gündemde.

Manchester United yaptığı açıklamada, “Kulübe yapılan son siber saldırının ardından, BT ekibimiz ve harici uzmanlarımız ağlarımızı güvence altına aldı ve adli soruşturmalar yürüttü” dedi.

Kulüp olası suçlular ve motivasyonları hakkında yorum yapmadı, sadece saldırganların hedef sistemleri bozmayı amaçladığını söyledi.

Kulüp, “Bu saldırı doğası gereği yıkıcıydı, ancak şu anda herhangi bir taraftar verisinin ele geçirildiğinden haberdar değiliz” dedi. “Old Trafford’da oynanacak maçlar için gerekli kritik sistemler güvende kaldı ve oyunlar normal şekilde ilerledi.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: https://sibertehdit.com/manchester-united-hacklendi/

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.