X

Kuddusi Müftüoğlu: ‘Uilenberg Türk hakemlerinin gelişmesini sağladı’!

Merkez hakem kurulu (mhk) başkanı kuddusi müftüoğlu, “uilenberg, türk hakemliğinin değişimini, dönüşümünü ve gelişimini sağladı. türk hakemleri ona minnet.

Kuddusi Müftüoğlu: ‘Uilenberg Türk hakemlerinin gelişmesini sağladı’!

Antalya’daki Kaya Palazzo Golf Resort’ta düzenlenen MHK Kış Semineri’nin bugünkü bölümüne Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Başkan Vekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir ve Ali Dürüst, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve bazı teknik direktörler ile hakemler ve gözlemciler katıldı.

“İLK YARIDA HATA YAPILAN MAÇLAR OLDU”
Spor Toto Süper Lig’de ilk yarıda tartışılan hakemlere sahip çıkan Müftüoğlu, “Bizim için affedilmeyecek tek şey cesaretsizliktir. Hata illaki oluyor. Yeryüzünde bir maçı sıfır hatayla yöneten hakem hiç olmadı, olmayacaktır. Herkes bu gerçeğin farkında olmalı. Hakem hatalarını minimize etmemiz, sonuca tesir hataları azaltmamız lazım. İlk yarıda hata yapılan maçlar oldu. Hiçbir zaman sıfır hata olmayacak. Seminerlerle hataların nedenlerini ortaya koyup, hakem hatalarını en aza indirmeye çalışacağız” diye konuştu.

“UFAK DETAYLARA TAKILMAYINIZ”
Sezonun ilk yarısında en fazla tartışılan konuların başında karşılaşma sırasındaki elle oynamaların olduğunu vurgulayan Müftüoğlu, “Bu konuda hakemlerin yanlış yorum yapabildiğini gördüğümüz gibi kamuoyunda da kriterlerin doğru yorumlanmadığını gördük. Basına ve futbolculara bilinçlendirme toplantıları yapmayı düşünüyoruz. 10-11 santimetre ofsayt tartışmaları var. Konuyu, elinizi vicdanınıza koyarak değerlendirin. Malzememiz insan. Bunu unutmayın. Tabii ki açık yanlışlar varsa düzeltmek gerekirse bir süre dinlendirmek bizim görevimiz. Sizden ricam, ufak detaylara takılmayınız” şeklinde konuştu.

“HAKEMLERİMİZ BASİT FAULLERE DÜDÜK ÇALMAYARAK FAUL SAYISINI DÜŞÜRECEK”
Avrupa’nın önde gelen 6 Betist liginden hakem istatistiklerini gösteren Kuddusi Müftüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “İkinci yarıdan başlamak üzere yüksek tempolu oynanan maçlarda daha fazla kora kor mücadelelere izin vereceğiz. Başlıklarımızdan bir tanesi basit fauller. İkinci yarıda arkadaşlarımız basit faulleri oynatarak, oyuna katkı sağlamaya çalışacaklar. Basit temaslara çalınan düdükler, oyunun seyir zevkini de düşürüyor. Avrupa’nın bazı liglerine göre en fazla faul yapılan lig Türkiye. Bu istatistikler bize bir şeyi anlatıyor, hakemlerimiz bundan sonra basit faullere düdük çalmayarak faul sayısını düşürecek.”

“TRENİN HİÇ DURMADAN DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA YOL ALMASI GEREKİR”
FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır’ın başarılarının sadece Çakır ve ekibinin olarak kalırsa, Türk hakemliği istasyonda bekler diyen Müftüoğlu, “Trenin hiç durmadan dünyanın dört bir yanına yol alması gerekir. Bu en büyük hedefimiz” dedi.

“İSTİKRAR İÇİN SABIR ŞART”
Profesyonel hakemlik konusunda önemli adımlar attıklarını ve bu uygulamanın Türk hakemliğinin geleceği olduğunu da belirten MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, “Gözlemcilerin gerekli notlarını alıp, kendi değerlendirmelerimizi koyarak kanaate varıyoruz. Bizi sabrederek değerlendirmenizi rica ediyoruz. İstikrar için sabır şart” şeklinde konuştu.

“UILENBERG TÜRK HAKEMLERİNİN GELİŞMESİNİ SAĞLADI”
Sezon sonu MHK’deki görevini tamamlayacak UEFA Hakem Komitesi Üyesi ve MHK Danışmanı Jaap Uilenberg’e teşekkürlerini ileten Müftüoğlu, “Türk hakemliğinin değişimini, dönüşümünü ve gelişimini sağladı. Türk hakemleri ona minnet borçlu ve hiçbir zaman unutmayacak” dedi.
Daha sonra ayağa kalkarak salona selam veren Uilenberg’e Türk hakemleri de ayağa kalkıp, alkışlayarak karşılık verdi. 

ALPARSLAN ÇINAR – MELİH SARIÇİÇEK
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.