Milliyet Gazetesi'nden Senad Ok'un haberine göre; Ankaragücü maçı öncesi teknik adamın durumunu görüşmek için Hollandalı hocanın menajeri Rob Jansen, İstanbul'a çağrılmıştı. Bu görüşmelerin ardından Cocu ile yola devam kararı çıktı. Jansen, ülkesine döndükten 1 gün sonra hoca ile yollar ayrıldı. Jansen tekrar çağırılınca "10 gündür İstanbul'daydım. Sonuna kadar devam kararı aldık. Şimdi gönderdik, gelin görüşelim diyorsunuz. Gelmeme gerek yok. Sözleşme şartları çok açık. Gerekeni yapın" restini çekti.
Ankaragücü mağlubiyeti sonrası görevinden alınan Phillip Cocu hâlâ İstanbul'da. Görevden alınan ancak fesih işlemleri henüz gerçekleşmeyen Hollandalı hoca, kağıt üzerinde hala sarı-lacivertli takımın teknik direktörü gözüküyor.
Görevden alınan Cocu, hala İstanbul'dan ayrılmadı. Bunun en önemli sebebi ise Cocu'nun ailesi ve resmi olarak sözleşmesinin devam etmesi.
Üç yıllık anlaşma yapan ve bu süre zarfında İstanbul'da kalacağını planlayan Hollandalı hoca, ailesinden uzak kalmak istemedi. Doğal olarak ailesini İstanbul'a getirdi. İstanbul'a yerleşen ve çocuğu burada okula başlayan Cocu, hiç beklemediği anda görevden alınınca planlarını değiştiremedi. Burada ortama alışan ailesini birden Hollanda'ya götürmenin doğru olmadığını düşündü. Bu nedenle çocuğunun eğitimi ve fesih anlaşmasının resmileşmemesi sebebiyle ülkesine dönmedi.

2. Lig