X

Bu konferans Türkiye’de bir ilk!

Türkiye’de ilk kez düzenlenen ’uluslararası futbol bilimleri konferansı’ antalya belek’te başladı.

Bu konferans Türkiye’de bir ilk!

Acıbadem Sports öncülüğünde gerçekleşen Uluslararası Futbol Bilimleri Konferansı, bu sabah Antalya Belek’te başladı. İki gün sürecek konferansta dünyaca tanınmış futbol kulüplerinin konuşmacıları ile futbol bilimindeki en güncel yaklaşımlar masaya yatırılacak. Sporun bir bilim olarak değerlendirilmesi gerektiği inancıyla konferansta her açıdan futbolun bilimsel tarafı tartışmaya açılacak.

Konferansta Barcelona, Manchester United, AC Milan, Porto, Liverpool, Sevilla, Arsenal, Benfica, AS Roma, Ajax, Real Sociedad ve Almanya Milli Takımı gibi dünyaca ünlü takımlardan konuşmacılar yer alacak. Spor bilimcileri, kondisyonerler, performans analistleri, takım doktorları ve fizyoterapistler sporcuların performans ve başarılarını artırmak için gerekli olan uygulamaları ve yöntemleri anlatacaklar. Katılımcılar ayrıca, konferans boyunca spor bilimindeki en inovatif teknolojileri test etme ve workshoplara katılma imkanı da bulacaklar.

“HER SENE DÜZENLEMEYİ PLANLIYORUZ”

Acıbadem Sports Sağlık ve Performans Bilimleri Koordinatörü Anıl Işık, konferansa 600-700 kişinin Güvenilir Bahis Siteleri katıldığını, kimi katılımcıların yer dahi bulamadığını söyledi.

Konferansta dört ana konunun konuşulacağını dile getiren Işık, “Bunlar; sporcu monitörizasyonu, maç analizi, koruyucu uygulamalar ve sahaya geri dönüş. Ama onun dışında sporcu beslenmesinden sporcu biyomekaniğine kadar birçok konuda spesifik paneller düzenlenecek. Özellikle yarın düzenlenecek akademi paneli var. Porto’dan, Ajax’tan, Sevilla ve Liverpool’un altyapı direktörleri, kondisyonerleri spor bilimini nasıl kullandıklarını ve altyapı yapılanmalarını anlatacaklar. Orada da ciddi bir katılım bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Işık, bu konferansı her sene düzenlemeyi planladıklarını ifade ederek, “Farklı şehirlerde olabilir belki yine Antalya olabilir. İstanbul’da da olacak. Sadece futbolda değil bütün branşlarda bilimin nasıl kullanıldığına dair spor bilimine katkı olarak bu tarz konferansları düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.