ALKÜ ve Türkiye Badminton Federasyonu İşbirliği Protokolü İmzaladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Türkiye Badminton Federasyonu arasında imzalanan iş birliği protokolü, sporcu ve antrenör eğitiminde bilimsel destek sağlayacak. Bu iş birliği, Alanya'nın spor turizmi ve akademik altyapısına değer katacak.

Protokol kapsamında, federasyonun antrenör ve sporcu eğitim faaliyetleri ile sporda koruma programları, ALKÜ'nün akademik desteği ve bilimsel çalışmalarıyla merkezileştirilecek. Bu süreç, ALKÜ bünyesinde kurulacak bir eğitim kurulu tarafından yürütülecek.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Alanya'nın 2024 Avrupa Akdeniz Ülkeleri Spor Başkenti olması nedeniyle böyle bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu dile getirdi. Türkdoğan, spor, sağlık ve turizmin üniversite için önemli temalar olduğunu vurguladı.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Ercan Yıldız, protokolün Türkiye'de bir ilk olduğunu ve federasyon bünyesindeki eğitim kurullarında farklı illerden hocalar yer alması nedeniyle yaşanan zorluklara çözüm getireceğini belirtti. Yıldız, ALKÜ'nün desteğiyle sporcu ve antrenörlerin emin ellerde olduğuna inandığını ifade etti.

Protokol, ALKÜ ve Türkiye Badminton Federasyonu'nun ortak çalışmalarıyla Alanya'nın spor turizmi ve akademik altyapısına önemli katkılar sağlayacak.