Türkiye Voleybol Federasyonu Eski Başkanı Ahmet Gülüm, TMOK Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Türkiye Voleybol Federasyonu eski Başkanı Ahmet Gülüm, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) başkanlığına adaylığını açıkladı.
Gülüm, düzenlediği basın toplantısında, sporculuk geçmişi ve federasyon başkanlığı dönemiyle ilgili konuştu. Yönetim kurulunda yer alacak isimleri de duyuran Gülüm, "Hayatımda önemli bir gün" diyerek sözlerine başladı.
"Bugün 6 Şubat. Bizim adımıza üzüntü verici bir gün. Yaşanan depremin yıl dönümü. Orada vefat eden değerli insanlarımıza ve halkımıza baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. 1972 yılında başlayan bir yolculuk aslında. 53 yıl süren bir yolculuk bu. Sadece sporla süren bir yolculuktu. Bunun da çok değerli olduğunu düşünüyorum. Hayat bana sporun her yerinde bulunma şansı verdi."
Gülüm, voleybolun ülkedeki gelişimine yaptığı katkıları ve milli takımla elde ettiği başarıları anlattı. Türkiye'de sporun başka bir seviyeye çıkarılması gerektiğine inandığını vurgulayan Gülüm, "Türkiye'de olimpiyatları alabilecek tek kent İstanbul'du. 2027 Avrupa Oyunları'nın İstanbul'a getirmeyi başardık. 2027'de ilk defa İstanbul şehri çoklu organizasyonlara imza atacak. Paris'te İstanbul evi açtık" dedi.
TMOK başkanlığına adaylığını açıklayan Gülüm, hedefinin olimpiyatlarda alınmış en yüksek başarıyı elde etmek olduğunu belirtti. "Bu adaylığın bir hedefi var. O hedefi şöyle tanımlıyorum; olimpiyat konusunda felsefe adına markalar ve dostlarımla iş birliği yaptım. 50 tane olimpik branşın kendine yer bulduğu bir kanal verdim. Olimpiyat komitesinin sözleşmesinde yazan maddeleri uygulamak bile yeter. Spor kültür ve sanatla birleşmelidir. Sporu genele yaymak adına projeler yapılmalıdır. Sporu genişletmek için sporu genele yaymak gerekir."
Gülüm, yönetim kurulunun kadın-erkek eşitliği ilkesine dayandığını ve uluslararası olimpiyat komitesinin felsefesini benimsediğini ifade etti. "Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nde olduğu gibi kadın erkek eşitliğine inanan bir felsefe var. Dünyanın ilk kadın-erkek eşitli olan yönetim kurulu oluşturmak istiyoruz."
Gülüm'ün yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Esra Gümüş Kırıcı
Tankut Turnaoğlu
Ayşegül Baklacı
Armağan Özgörkey
Semra Demirer
Cem Topçuoğlu
Mine Kasapoğlu
Özkan Mutlugil
Selcan Çağlar
Levent Karataş
Spor Yönetiminde Yeni Dönem: Ahmet Gülüm, TMOK Başkanlığına Talip
📅 06 Şubat 2025, Perşembe 10:34 · 👁 12 görüntülenme
Bu haberin sponsoru:
Ücretsiz QR iMenu ile Dijital Menülerinizi Hemen Oluşturun! Teknoloji İş Ortaklarımız:
Ücretsiz QR Menü
HaberCode - Profesyonel Haber Yazılımı
Vebuu - Yeni Nesil Arkadaşlık Platformu
