X

Güney Amerika’nın Futbol Şöleni Copa America 2024’te Başlıyor

Güney Amerika’nın Futbol Şöleni Copa America 2024’te Başlıyor

Copa America 2024 ABD’de Başlıyor

ABD, 20 Haziran – 14 Temmuz tarihleri arasında 48. Copa America’ya ev sahipliği yapacak. Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) ve Kuzey Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) tarafından ortaklaşa düzenlenen turnuvada 16 takım yer alacak.

Güney Amerika Devleri ve CONCACAF Ülkeleri Karşı Karşıya

Güney Amerika’dan 10 takım (Arjantin, Bolivya, Brezilya, Şili, Kolombiya, Ekvador, Paraguay, Peru, Uruguay ve Venezuela), CONCACAF’tan ise Jamaika, Meksika, Panama, ABD, Kanada ve Kosta Rika turnuvada mücadele edecek.

Açılış Maçı ve Gruplar

Turnuvanın açılış maçı, 21 Haziran’da son şampiyon Arjantin ile Kanada arasında oynanacak. Takımlar, 4 farklı grupta yer alacak:

A Grubu: Arjantin, Kanada, Peru, Şili
B Grubu: Venezuela, Jamaika, Ekvador, Meksika
C Grubu: Uruguay, ABD, Panama, Bolivya
D Grubu: Brezilya, Paraguay, Kolombiya, Kosta Rika

Uruguay ve Arjantin En Çok Kazananlar

Copa America’da en çok kazanan ülke 15 şampiyonlukla Uruguay ve Arjantin. Son şampiyon Arjantin, 2021’de Brezilya’yı yenerek 28 yıllık hasreti sona erdirmişti.

14 Farklı Stadyumda Müsabakalar

2024 Copa America müsabakaları, 10 farklı eyalette yer alan 14 stadyumda oynanacak. Bu stadyumlar arasında AT&T Stadium, Mercedes-Benz Stadium, SoFi Stadium ve Allegiant Stadium gibi ikonik mekanlar bulunuyor.

En Golcü İsimler ve Messi’nin Rekor Peşinde

Turnuvanın en golcü isimleri Brezilyalı Zizinho ve Arjantinli Norberto Mendez ile 17 golle eşitliğe sahipler. Lionel Messi, 13 golle turnuva tarihindeki en golcü oyuncular arasında yer alıyor. Messi, turnuvada 5 gol daha atması halinde rekoru kıracak.

23 Hakem Görev Yapacak

15 ülkeden 23 orta hakem, Copa America’da düdük çalacak. Brezilya, Arjantin ve Şili’den 2’şer, diğer ülkelerden ise 1’er hakem turnuvada görev alacak.

Süper Lig’den 3 Futbolcu

Süper Lig’den Galatasaray’ın Davinson Sanchez, Kasımpaşa’nın Jackson Porozo ve MKE Ankaragücü’nün Renaldo Cephas, ülkelerini temsil etmek üzere Copa America’da forma giyecekler.

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.