X

Avrupa Futbolunun Devleri Şampiyonluk Mücadelesine Başlıyor

Avrupa Futbolunun Devleri Şampiyonluk Mücadelesine Başlıyor

Almanya’da Avrupa Futbol Şampiyonası Heyecanı Başlıyor

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, 14 Haziran’da Almanya-İskoçya maçıyla start alacak. 31 gün sürecek turnuvada 51 maç oynanacak ve 24 takım mücadele edecek.

Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü son 16 turuna yükselecek. Grup maçları 26 Haziran’da sona erecek ve son 16 turu 29 Haziran’da başlayacak. Çeyrek final maçları 5-6 Temmuz, yarı final maçları ise 9-10 Temmuz tarihlerinde oynanacak. Final maçı 14 Temmuz’da Berlin’deki Olimpiyat Stadyumu’nda gerçekleştirilecek.

Almanya, 1988’den sonra ikinci kez Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Turnuva, Berlin, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf olmak üzere 10 şehirde oynanacak.

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın en başarılı ülkeleri Almanya ve İspanya, 3 şampiyonlukla zirvede yer alıyor. Son şampiyon İtalya, 2021’de İngiltere’yi yenerek kupayı kazanmıştı.

Turnuvanın en golcü oyuncusu, 14 golle Cristiano Ronaldo olurken, en çok maça çıkan oyuncu da yine Ronaldo. 15 ülkeden 19 orta hakem turnuvada görev yapacak. Türkiye’den Halil Umut Meler, ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nda düdük çalacak.

Turnuvada galibiyet başına 1 milyon euro, beraberlik başına 500 bin euro verilecek. Şampiyon takım 8 milyon euro daha kazanacak.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gruplar şu şekilde:

A Grubu: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre
B Grubu: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk
C Grubu: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere
D Grubu: Polonya, Hollanda, Avusturya, Fransa
E Grubu: Belçika, Slovakya, Romanya, Ukrayna
F Grubu: Türkiye, Gürcistan, Portekiz, Çekya

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.