Aydın'da Engelli Bireyler Sportif Başarılarını Sergiledi

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli bireylerin spor alanındaki başarılarını sergilediği ve yeteneklerini ortaya koyduğu bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik, Atatürk Spor Salonu'nda yoğun ilgiyle karşılandı. Halk oyunları ve step aerobik gösterileriyle başlayan programda, Tuba Uzun'un işaret diliyle yaptığı şarkı çevirisi beğeni topladı.

Masa tenisi ve tekerlekli sandalye basketbol maçları izleyicilere keyifli ve heyecanlı anlar yaşattı. Aydın +1 Down Sendromlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin özel halk oyunları performansı ise etkinliğin en alkışlanan anlarından biri oldu.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, "Engelli kardeşlerimizin performansı bizleri çok mutlu etti. Spor salonlarımızda her Çarşamba engelli gençler ve bireylerle aktiviteler yapıyoruz ve onların gelişimlerine katkı sağlıyoruz." dedi.

Fillikçioğlu, engelli bireyleri sporla buluşturmayı amaçlayan 'Mutlu Çarşamba' projesi hakkında da bilgi verdi. Proje sayesinde engelli bireylerin birçok spor branşında faaliyet gösterdiğini ve bunun onların hayatlarına olumlu katkılar sağladığını belirtti.

Etkinliğe Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu, şube müdürleri ve dernek başkanları da katıldı.