ÇBK Mersin, Kadrosunu Güçlendirmeye Devam Ediyor

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden ÇBK Mersin, yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Kulüp, Fenerbahçe ile Euroleague şampiyonluğu yaşayan ve Sırbistan Milli Takımı'nda forma giyen Yvonne Anderson ile anlaştı. Anderson, 2023-2024 sezonunda Euroleague'in en iyi savunmacı oyuncusu seçilmişti.

ÇBK Mersin'in bir diğer transferi ise İspanya Kadın Ligi'nde başarılı bir sezon geçiren ve İsveç Milli Takımı'nda oynayan Regan Magarity oldu. Magarity, 2023-2024 sezonunda İspanya Ligi'nin en iyi beşine seçilmişti.

Mersin ekibi, geçen sezon Virtus Bologna ve Fransa Milli Takımı'nda forma giyen Ilina Rupert ile de anlaştı. Rupert, fiziksel gücü ve savunma yetenekleriyle tanınıyor.

Kadrosuna bir diğer yıldız ekleyen ÇBK Mersin, Fenerbahçe ile Euroleague şampiyonluğu kazanan ve 2023-2024 sezonunda Türkiye Ligi play-off MVP'si seçilen Natasha Howard'ı transfer etti. Howard, hücumdaki çok yönlülüğü ve liderlik özellikleriyle dikkat çekiyor.

ÇBK Mersin, Şuğranur Sönmez ve İlayda Güner'in ardından Nesibe Aydın'dan Şevval Akalan ile de 2024-2025 sezonu için anlaştı. Akalan, genç ve yetenekli bir oyuncu olarak görülüyor.

ÇBK Mersin, bu transferlerle hem ligde şampiyonluk hem de Avrupa'da başarı hedefliyor. Kulüp, Kadınlar Euroleague'de de mücadele edecek.