X

Fenerbahçe 35 yıl sonra Giresun’a gelecek!

Ziraat türkiye kupasında h grubu’nda mücadele eden giresunspor, 35 yıl aradan sonra yeniden fenerbahçe’yi evinde konuk edecek.

Fenerbahçe 35 yıl sonra Giresun’a gelecek!

En son 35 yıl önce yine Türkiye Kupası’nda Giresun’a gelen Fenerbahçe, o maçta 0-0 berabere kalmış, Şükrü Saraçoğlu’nda oynadığı rövanş maçında ise yeşil-beyazlı ekibi 3-1 mağlup ederek kupadan elemişti. Seneler sonra yeniden Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Giresunspor, maç hazırlıklarını Antalya’da sürdürürken, şehir heyecanla Fenerbahçe maçına hazırlanıyor. Fenerbahçe, Giresunspor maçına özel atkı ve flamalar da satışa çıktı.

Giresunspor’un en son Fenerbahçe ile oynadığı maçın ilk on birinde yer alan 56 yaşındaki eski futbolcu Hüseyin Kasap, 35 yıl önceki heyecanı hala yaşadığını söyledi. Fenerbahçe’yi yeniden Giresun’da görecek olmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Kasap, “Fenerbahçe ile oynadığımızda sahamız topraktı. Cemler’in, Alparslanlar’ın, Cemiller’in karşısında oynadım. Burada oynadığımız ilk maçta 0-0 berabere kaldık. Orada ise 3-1 yenildik. Fenerbahçe’nin Giresun’a gelmesi güzel bir olay ama o zamanki atmosfer daha değişikti. Giresun’da futbol her şeydi o zamanlar çünkü sadece sosyal faaliyet olarak futbol vardı. Ben Giresunspor’da 11 yıl profesyonel futbol oynadım ve Fenerbahçe’ye karşı top oynamak güzel bir duyguydu benim için. İnsan heyecanlanıyor, oynanan oyundan zevk alıyorsun ve orada görme imkanına sahip olduğun futbolcularla haşır neşir oluyorsun, diyalog kuruyorsun bunlar çok güzel şeylerdi” dedi.

35 sene önce Fenerbahçe’ye karşı sahalarında üstün bir oyun sergilediklerini ifade eden Kasap, “Biz o maçta çok pozisyona girdik ama değerlendiremedik. Bizim kadromuz belliydi, onlarda ise Cemil vardı, Alparslan vardı, Erol vardı, Cem vardı ve bunlar o Onwin zamanın popüler isimleriydi. Biz burada üstün ve daha iyi oynadık ama golü çıkartamadık. Fenerbahçe’nin stadında ise 3-1 yenilerek elendik” ifadelerini kullandı.

TARAFTAR VE ŞEHRİN YÖNETİCİLERİ 4 BÜYÜKLERDEN BİRİNİ GİRESUN’DA GÖRMEKTEN MUTLU
Giresunspor taraftarları da 4 büyük kulüpten birini Giresun’da görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Giresunspor taraftarı Mesut Erdoğan, “Giresunspor’un önceliği her zaman lig oldu ama ligde oynarken dar bir kadro ile birlikte aynı zamanda gruplara kaldı. Gruplarda ise 35 yıl sonra Fenerbahçe ile eşleşti. Giresun’un 4 büyük takımı şehirde ağırlamak gibi büyük bir özlemi vardı ve bu özlem bu hafta sonu bitecek. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

GİRESUNSPOR 1972 YILINDAKİ GİBİ YENİDEN BİR DESTAN YAZMAK İÇİN SAHAYA ÇIKACAK
Fenerbahçe’nin Giresun’a gelmesinin çok güzel bir olay olduğunu söyleyen Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy ise, yıllar öncesinde Giresun’da Fenerbahçe’yi yendiklerini hatırlatarak, “18 Aralık 1972 yılında Giresunspor 1. Lig’de mücadele ederken, o dönemde burada onları yenmiştik. İstanbul’da ise berabere kaldığımız bir maç vardı, o maçta kalecimiz penaltı kurtarmıştı. O zamanki ulusal gazetelerde çıkan Giresunspor ile ilgili haberleri çarşı esnafı vitrinlerine asmıştı. Giresunspor o dönemde destan yazmıştı” şeklinde konuştu.
Giresunspor’un Fenerbahçe ve diğer büyük takımlarla yıllar öncesinde oynadığı maçların bir çoğunu tribünden izlediğini söyleyen İbrahim Kasap ise, “Bu maç bizim için nostalji olacak, güzel olacak. Yani eski günlerimizi hatırlayacağız. Eski maçlar aklımıza gelecek. Unutamadığımız maçlar aklımıza gelecek. Şehir için heyecan olacak. Benim hiç unutamadığım bir maç var. Giresunspor ile Fenerbahçe’nin bir maçı vardı ve Fenerbahçe’nin hocası Friedel Rausch’du. Biz de arkadaşlarla sahilde yürüyorduk. Fenerbahçe liman içinde bir otelde kalıyordu. Friedel Rausch da o sıra sahilde yürüyormuş, yanımızdan geçti ve geçerken bize selam verdi. Bizimle biraz sohbet etmişti” diyerek eski anılarını anlattı.
“O günlerin tadı bir başkaydı” diyen Giresunspor’un eski tribün lideri Mehmet Çırak ise, “35 sene önce evimizde berabere ayrıldığımız Fenerbahçe’yi 35 sene sonra yeniden evimizde ağırlayacağız ama bu sefer onları yeneceğiz” diye konuştu.

RESUL YANBUL 
 

Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.