X

Tekvando Avrupa’nın Zirvesinde

Konya Yarı Maratonu'nda Coşku Patlaması

Tekvando Avrupa’nın Zirvesinde

Avrupa Çoklu Tekvando Oyunları’nda Türkiye Madalya Rekoru Kırdı

Ankara’da düzenlenen 2024 Avrupa Çoklu Tekvando Oyunları sona erdi. Taha Akgül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen oyunlarda yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde 37 ülkeden yaklaşık 1.500 sporcu mücadele etti.

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda mücadele edilen sıkletlerde her ülkeden en fazla bir sporcunun yıldızlar ve gençler kategorilerinde kota hakkı kazanırken, büyükler kategorisinde bu sayı dörde yükseldi.

Türk sporcular, oyunlarda mücadele ettikleri tüm kategorilerde toplam 152 madalya kazandı. Yıldızlar kategorisinde 20 sıklette 16 altın, 16 gümüş ve 31 bronz, gençler kategorisinde 20 sıklette 11 altın, 9 gümüş ve 27 bronz, büyükler kategorisinde 16 sıklette ise 9 altın, 11 gümüş ve 22 bronz madalya elde edildi.

Türkiye’nin başarısı, Avrupa Tekvando Birliği (ETU) sorumluluğunda düzenlenen organizasyonda büyük yankı uyandırdı. Türk sporcuların gösterdiği performans, ülkenin tekvandodaki gücünü bir kez daha kanıtladı.

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.