X

Bülent Korkmaz: ‘Türk futbolunu, düzeltirse bizim jenerasyon düzeltir’!

Teknik direktör bülent korkmaz, türk futbolu ile ilgili, “bizim jenerasyon türk futbolunu düzeltirse düzeltir, yoksa kimsenin düzeltebileceğine inanmıyorum“.

Bülent Korkmaz: ‘Türk futbolunu, düzeltirse bizim jenerasyon düzeltir’!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu’nun, sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiği Teknik Direktör Bülent Korkmaz, yaşadığı olay sonrası İHA’ya özel önemli açıklamalarda bulundu. Sözleşmesinin feshedilmesinden sonra avukatının dün gerekli hukuki süreci başlattığını vurgulayan Korkmaz, “Tek taraflı feshedildiği zaman haklarımın hepsini almak istiyorum, hak ettiğimiz hepsini almak istiyorum daha doğrusu ekibimle beraber. Çünkü peşinatının tamamını almamış, 3 aydır ekibiyle beraber maaş almamış bir teknik direktörün de bu hakkı elde ettiğini düşünüyorum. Dolayısıyla bu süreci avukatım takip edecek. En kısa sürede bitirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“SÜPER LİG’DE BÖYLE SORUNLAR YAŞANIYORSA, ALT LİGLERDE KİM BİLİR NELER YAŞANIYORDUR”

Türkiye’de gerçekleşen teknik direktör değişiklikleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bülent Korkmaz, sadece kulüplerde değil teknik direktörler olarak kendilerinde de suç aramaları gerektiğinin altını çizdi. Yöneticilerin de antrenör ve futbolcular gibi kurslara tabi olması gerektiğini vurgulayan Korkmaz, bu işi inanarak yaptığını ve bu işlerin düzelmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “O kadar çok konuşulacak konu var ki; alt yapı, oyuncular, antrenörler. Tabii sırf kulüplerde değil kendimizde de suç bulmamız lazım. Doğru kontratlar yapmamız lazım. Ondan sonra Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) geldi. Çok doğru bir karar. Çünkü yerel mahkemelerde 5 sene sürüyordu futbolcuların, antrenörlerin sorunları ki yerel mahkemelerde çok iyi işi bilenler olup olmadığını bilmiyoruz ama UÇK’da bu işi bilenler var. Ben Profesyonel Futbolcular Derneği yönetim kurulu üyesiyim. Biz getirdik bunu en son TFF seçiminde ve kabul edildi. Doğru da yapıldı. Şimdi bu işleri TFF çözecek. Tabii FIFA’nın da mali denetleyici bir uygulaması var. Bunu takımlara uygulamaya çalışıyor. Bunu uygularlarsa ve tabii ki bizler nasıl futbolcuyken bir lisans alıp çalışıyorsak, teknik direktörken de bunu yapıyoruz zaten. Kurslara gidiyoruz lisanslar için. Herhalde yöneticilerin de bunları yapmaları gerekir. Ama gerçekten çok doğru ve düzgün şekilde yönetilen kulüpler de var. Onlar örnek alınmalı. Süper Lig’de böyle sorunlar yaşanıyorsa, alt liglerde kim bilir neler yaşanıyordur. Biz bu işi inanarak ve severek yapıyoruz. Türk futboluna, futbolcusuna ve kulüplere katkı sağlamaya çalışıyoruz. Biz skora bağlı olmadan doğru şekilde hareket etmeye çalışıyoruz. İnşallah bu işler bir an önce düzelir. Biz düzelmesi için çok çaba sarf ediyoruz, inşallah herkes de bu çabayı gösterir” ifadelerini kullandı.

“KULÜPLERE BİR SINIRLANDIRMA GETİRMESİ LAZIM”

Olay sonrası Türkiye Futbol Holiganbet Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmail Dilber’in de kendisini aradığını belirten Bülent Korkmaz, “İsmail başkan beni aradı. ‘Geçmiş olsun, yapabileceğimiz bir şey var mı’ dedi. Bu TÜFAD’ı bir an önce aktif hale getirmeliler. Biz Profesyonel Futbolcular Derneği olarak kısa sürede bir çok şeyi yaptık Hakan Ünsal başkanla beraber. Tümer’in, Alpay’ın çok büyük emeği var. Ogün, Recep, Tanju ağabey olsun herkesin orada emeği var. Biz elimizden geldiği kadar futbolcuya yardım ediyoruz. TÜFAD’ın da bunu yapması lazım. Bu sistemi, bu düzeni değiştirmesi lazım. Türkiye’de teknik direktörlerin bir sezonda iki takım çalıştırma hakkı varsa, kulüplere de bir sınırlandırma getirmesi lazım. Bu benim başıma 6-7 sene önce de aynı şekilde geldi. Ben bunu söylediğim zaman, maalesef İsmail başkan ‘Antrenörlerin ekmek parasıyla mı oynayacağız’ demişti. Niyet ne? Ben onu anlamadım. Bir takım 10 tane teknik direktör mü değiştirecek. Biz Türk futbolunun gelişmesi için hizmet veriyoruz. Türk oyuncuların, kulüplerin gelişmesi için hizmet veriyoruz. İstikrar olmadan bu işin olmayacağını dile getirdik. Bu iş böyle olmalı. İstikrar her zaman işin başıdır. Artı bu işi yapmayan, yorumculuk, gazetecilik yapan eski oyuncular var. Kulübün içinde de bu eski oyuncular olmalı. Güvenilir, dürüst, başarılı olan eski oyuncularda kulüplerin içerisinde olmalı. Artık sportif direktör olarak mı, başkanların yanında danışman olarak mı; çünkü başkanların çevresinde çok abuk sabuk insanlar var, çok yanlış yönlendiriyorlar” diye konuştu. 

“TÜRK FUTBOLUNU, DÜZELTİRSE BİZİM JENERASYON DÜZELTİR”

Türk futbolu ile ilgili olarak ise Korkmaz, “Biz her zaman Türk futbolunun hizmetindeyiz. Bunun için çabalıyoruz. Futbolcuyken de böyleydi, antrenörken de böyle, teknik direktörken de böyle. Yorum yaparken de bir televizyon programında böyle. Biz hep saha içiyle uğraştık. Saha içinin daha güzel olması için saha dışının da daha düzenli olması için uğraştık. Bizim jenerasyon Türk futbolunu düzeltirse düzeltir, yoksa kimsenin düzeltebileceğine inanmıyorum” yorumunda bulundu. 
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.