X

Vitor Pereira: Hepimiz futbolun bir parçasıyız!

Türkiye futbol federasyonu merkez hakem kurulu kış semineri’ne katılan fenerbahçe teknik direktörü vitor pereira, “hepimiz futbolun bir parçasıyız. futbolun.

Vitor Pereira: Hepimiz futbolun bir parçasıyız!

Antalya’da düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Kış Semineri’ne katılan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. Seminerde konuşulan konulara değinen Vitor Pereira, “Hakemler ve teknik direktörler olarak hepimiz futbolun bir parçasıyız. Ve hep birlikte bu spora büyük bir tutkuyla bağlıyız. Zaten ben de mesleği bu yüzden seçtim. Hakemlerin de mesleklerini futbola olan bağımlılıklarından, tutkularından dolayı seçtiklerini düşünüyorum. Saha içinde hep birlikte belirli bir mücadelenin içerisindeyiz. Hepimiz bu sporun bir parçası olarak yolumuza devam ediyoruz. Futbolun içinde tamamlayıcı parçalarız. Buraya gelirken herkesin bunu anlamasını ve görmesi istedim aslında. Burada futbolun iyiliği ve gelişimi için bulunuyoruz. Bizim işimiz bu ve biz bu işimizi son derece seviyoruz” diye konuştu.

“İNGİLTERE ÖRNEĞİNİ ALMAMIZ LAZIM”

Özellikle iki konuya dikkat çeken Portekizli çalıştırıcı, “Burada yapılan konuşmalar son derece hoşuma gitti. Türk futbolunun kalitesini geliştirebilmek için önemli ve kıymetli konuşmalar yapıldı. Oyunun nasıl geliştirileceği, Türk futbolunun nasıl kaliteli hale getirebileceği ilgili önemli noktalara değinildi. Birinci nokta; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın zeminlerin durumu ile ilgili yaptığı konuşma. Zeminlerin Betasus durumuna değinmesi, benim için son derece önemliydi. Çünkü daha teknik, daha hızlı, daha kaliteli maçlar izlemek istiyorsak, zeminlerin durumu çok önemli. Çünkü zemin kötüyse futbolu geliştiremezsiniz. Teknik kapasitenizi ortaya koyamazsınız ve futbolunuzu ileriye taşıyamazsınız. İkinci nokta hakemlerin oyunu daha az durduracağı ile ilgili. İkili mücadelelerin oyunun ritminin düşmemesi adına biraz daha izin verileceği ile ilgili konuşma. O kısımda benim için son derece kıymetliydi. Oyunun ritmi yavaşlarsa, hızlı ve mücadeleci oyuna izin verilemezse; futbolun daha ileriye taşınmasının zorlanacağını düşünüyorum. Burada İngiltere örneğini almamız lazım. Bazı istatistikler de ekrana yansıtıldı ve gördük ki, İngiltere’de maçlar daha az durduruluyor. Topa agresif olacağız tabi ki, futbolun güzelliğine sadık olacağız ve bu agresifliğimizi gösterirken, oyunun devamlı durdurulmaması gerekir. İnsanlar bu gösteriyi izlemeye keyif almaya geliyorlar, sürekli duran bir oyundan da kimsenin zevk almayacağını düşünüyorum. O nedenle bu konuşmalar içinde bu kıymetli misafirlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.