X

Trabzonspor’un milyon dolarları auta gitti!

Son üç sezondur forvet hattına servet harcayan trabzonspor, yeniden golcü arayışına girdi. burak yılmaz’ın ardından bu bölgeye bir çok oyuncu transfer ederek.

Trabzonspor’un milyon dolarları auta gitti!

5-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Trabzonspor Olağan Genel Kurulu’nda, Muharrem Usta başkanlığından göreve gelen yeni yönetim kurulu, bordo-mavili takımın gol yollarındaki sorununu gidermek için forvet hattına oyuncu arayışına girdi. Önceki yönetim kurulunun yapmış olduğu forvet transferlerinden verim alınamadığını göz önünde bulunduran mevcut yönetim kurulu bu bölge için girişimlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Forvet hattında bulunan oyuncuların yüksek maliyetlerde olması nedeniyle bordo-mavili kulüp bu bölge için titiz davranıyor.

FORVET HATTINA 100 MİLYON TL’Yİ AŞAN TRANSFER YAPILDI AMA BURAK YILMAZ’IN YERİ DOLMADI
Trabzonspor, forvet hattına son üç yılda 100 Milyon TL’yi aşan transfer yaptı ama Burak Yılmaz’ın yerini dolduramadı. Bordo-mavili takımda 2.5 sezon görev yapan golcü oyuncu Spor Toto Süper Lig maçlarında 55 gole imza attı. Burak, bordo-mavili formayla 2011-12 sezonunda ise 33 golle gol kralı oldu.

BURAK YILMAZ 55 GOL, 12 OYUNCU İSE 62 GOL ATTI
2009-2010 sezonunun devre arasında Trabzonspor’a Gökhan Ünal takasıyla Fenerbahçe’den gelen Burak Yılmaz’ın 2012-2013 sezonunda Galatasaray’a transfer olmasının ardından bordo-mavili takım forvet hattında büyük bir sıkıntıya girdi. Yıldız oyuncunun söz konusu tarihte ayrılmasından sonra forvet hattında görev yapan Halil Altıntop, Henrique, Vittek, Janko, Emre Güral, Deniz Yılmaz, Serdar Gürler, Yatabare, Waris, Cardozo, N’Doye ve Muhammet Beşir gibi oyuncular forvette görev yapan isimler oldu. Söz konusu 12 oyuncu Burak Yılmaz’ın ardından görev yaptıkları lig maçlarında 62 gol imza atarken, Burak Yılmaz ise tek başına 55 gole imza atarak, Trabzonspor’un forvet hattında yaşadığı büyük sıkıntıyı gözler önüne serdi.

MUHAMMET BEŞİR UMUDU
Transfer ettiği forvetlerden aradığını bulamayan Trabzonspor’da geleceğin Burak Yılmaz’ı olarak adlandırılan ve Sadi Tekelioğlu’nun takımın başına geçmesi ile forma şansı bulmaya başlayan Betmatik alt yapıdan yetişen yıldız adayı Muhammet Beşir ise herkesin umudu oldu. Trabzonspor’un alt yapısında yetişen Muhammet Beşir, Burak Yılmaz’a benzerliğiyle de dikkat çekiyor. Yılmaz’ın giydiği 17 numaralı formayı giyen oyuncu oyun stili olarak da yıldız golcüye benzetiliyor. Muhammet Beşir, bordo-mavili forma ile bu sezon ligde ve kupada birer gol atarak toplam 2 gol kaydetti.

TRABZONSPOR’A FORVET OLARAK GELDİLER AMA VARLIK GÖSTEREMEDİLER
Trabzonspor’a forvet olarak transfer edilen bazı isimler ise gol yıllarında varlık gösteremeden bordo-mavili takımdan ayrıldılar. Robet Vittek 2 gol, Marc Janko 2 sezonda 2 gol, Yatabare 1 gol, Waris ise forma giydiği dönemde gol atma başarası gösteremedi. Trabzonspor forması giyen N’Doye de ligde golle tanışamayan isim oldu.

TRABZONSPOR 8 TAKIMIN GERİSİNDE KALDI.
Trabzonspor, bu sezonun ilk yarısı itibariyle gol yollarında 8 takımın gerisinde kaldı. 17 maçta attığı 22 golle Bordo Mavililer, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Medipol Başakşehir, Kasımpaşa, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Antalyaspor gibi takımların gerisinde kaldı.

10 OYUNCU GOLLE TANIŞTI
Spor Toto Süper Lig’de bu sezon Trabzonspor’da 10 oyuncu golle tanıştı. Cardozo 6, Mehmet Ekici 3, Okay Yukuşlu, Erkan Zengin ve Yusuf Erdoğan ve M’Bia 2, Muhammet Beşir,Mustafa Yumlu, Marko Marin ve Aykut Demir 1’er gol atan isimler oldu. Trabzonspor bir golü ise rakip takım oyuncularının kendi kalesine atmasıyla elde etti. 

GÖKMEN ŞAHİN
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.