X

Tahkim Kurulu’ndan Galatasaray’a ret!

Tbf tahkim kurulu, galatasaray’ın lynetta kizer’i uygunsuz lisansla oynattığı gerekçesiyle türkiye basketbol federasyonu’nun (tbf) verdiği hükmen mağlup.

Tahkim Kurulu’ndan Galatasaray’a ret!

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan mücadele sonrası büyük krize yol açan Lynetta Kizer olayı ile ilgili Tahkim Kurulu kararını verdi. TBF, Galatasaray’a Kizer’i uygunsuz lisansla oynattığı gerekçesiyle hükmen mağlup saymıştı. Bunun üzerine sarı-kırmızılı kulüp Tahkim Kurulu’na itirazda bulunmuştu. Tahkim Kurulu, bugün yaptığı toplantı sonrası oy çokluğuyla Galatasaray’ın itirazını reddetti.

KİZER OLAYINDA NELER YAŞANMIŞTI?
Kadınlar Basketbol Süper Poker Ligi’nin 6. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya gelmiş ve karşılaşma Sarı-kırmızılıların 76-72’lik üstünlüğüyle sona ermişti. Ancak Fenerbahçe, maçtan önce Galatasaray’ın ABD’li oyuncusu Lynetta Kizer’in uygunsuz lisansla oynatılacağını gerekçe göstererek Türkiye Basketbol Federasyonu’na (TBF) şikayette bulunmuş, durumu değerlendiren TBF de sarı-kırmızılı kulübün hükmen mağlubiyetine karar vermişti. 
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.