X

Şenol Güneş’ten transfer açıklaması!

Beşiktaş teknik direktörü şenol güneş, transfer yapmadan takımdan kimseyi göndermek istemediklerini belirterek, “geniş bir kadroya sahip değiliz. kaleci ve.

Şenol Güneş’ten transfer açıklaması!

Devre arası kamp çalışmalarını Antalya Belek’te sürdüren Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Şenol Güneş akşam saatlerindeki antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 5 günlük bir kamp yapacaklarını hatırlatan Güneş, “Kupa nedeniyle kampı kısa keseceğiz. Ondan sonra 3 günde bir maç oynayacağız. Kuvvet, dayanıklılık, teknik ve taktik çalışmalar yapacağız. Günde iki idman yapıyoruz. Zaman zaman testlerimiz de oluyor. Oyuncular için yoğun bir dönem olacak. Zaman zaman toplantılar yapacağız. İlk yarıyı değerlendireceğiz. Kısa sürede ikinci yarının ilk ön hazırlık dönemini geçireceğiz. 2. yarıya hazır gireceğimizi düşünüyoruz. Ersan’ın düğünü vardı, Rhodolfo ve Ramon’a ekstra izin vermiştik. Onlar ve Mario Gomez’in de katılımıyla kampımızı tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

“KALECİ VE STOPER ALINMASI GEREKİYOR”

Tecrübeli teknik adam, transferle ilgili sorular üzerine gazetecilere esprili şekilde göndermede bulundu. “Basın bizden daha çok şey biliyor” diyen Güneş, “Kadronun yapılmasında sizden yardım bekliyoruz. Kalecinin bitmemesi sizin kabahatiniz. Sizden konuşmaları, görüşmeleri bekliyoruz. Ramon’un bir görüşmesi var, Pedro’nun bir ayrılma isteği vardı. Futbolcu almadan oyuncu bırakmak istemiyoruz. Geniş bir kadroya sahip değiliz. Kaleci ve stoper alınması gerekenler. Orta saha ve ileride sorunumuz yok” diye konuştu.

Uzun süreli bir sakatlık yaşayan Tolgay Arslan’ın çok iyi çalıştığını dile getiren Güneş, bu oyuncunun 1 aya daha ihtiyacı olduğunu ifade etti.

“İLK YARIYI UNUTTUK”

Fenerbahçe ile aralarında 1, Galatasaray ile ise 11 puan fark olmasını değerlendiren Güneş, “Biz ilk yarıdaki sonuçları unuttuk. Yeni bir sayfa açtık. Sıfırdan başlıyoruz. 1 puanlık veya 11 puanlık fark önemli değil. Her maçı ilk yarıda olduğu gibi kazanmak için sahaya çıkacağız. Peşin hüküm Matadorbet vermek doğru değil. Ligdeki ilk maçımızı Mersin İdmanyurdu ile oynayacağız. Ocak ayında Mersin dışında Trabzon maçını da oynayacağız. Şubat ayında bir yoğunluk var. Oyuncularım da buna hazır. Düşünce olarak birlikteliğimiz sezon başına göre daha iyi. Yine bir maraton koşacağız ve bu maratonda ayakta kalmasını bilmek lazım. Kazanılan ve kaybedilen maçlar olacak. Ama ligin sonunda ipi göğüslemek istiyoruz. Bizim kadar izleyenlerin de keyif duyacağı bir takım olmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

“OYUNCULAR SPEKÜLASYONLARDAN ETKİLENİYOR”

Şenol Güneş, 5 günlük iznin ardından en düşük oyuncunun bile daha üst seviyede takıma döndüğünü belirterek, “Ara kayıp değil. Moral değerleri olarak da iyi görüyorum. Gelenler, gidenler, beklentiler, kamuoyundaki tartışmalar bazen oyuncuları etkileyebiliyor. Spekülasyonlar, benim ağzımdan çıktığı iddia edilen ’şu kaleciyi mutlaka alın veya şu gidecek’ yönündeki beyanlar oyuncuyu etkileyebiliyor. Onun dışında bir olumsuzluğumuz yok. Yönetimiyle, teknik heyetiyle, oyuncusuyla, taraftarıyla bir takımız. Şampiyonluk yolculuktur ve bunu yapacağımıza inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.

“BİZİM FUTBOLCULARIMIZ AVRUPA’DAKİLERDEN AŞAĞI DEĞİL”

Ligde oynanan futbolun kalitesini de değerlendiren Şenol Güneş, “Bu kadar yatırım yapılan bir ligde daha iyi futbol oynanmalı. Futbol, oyuncuların yaratıcılıklarını sahada kullanmasıyla gelişir. Korkuyla, baskıyla yaratıcılık kullanılmaz. Bizim de oyuncunun da taraftarın da medyanın da olumlu futbola katkı yapması lazım. İngiltere’ye bakıp hayranlıkla izleyeceğimize onu biz yapalım. Bizim futbolcularımız onlardan aşağı değil. Ama süreklilik arzetmemiz lazım. Orada yanlışı kimse alkışlamıyor. Doğruyu rakip de olsa alkışlıyor” ifadelerini kullandı.

“SİSTEM TEKNİK DİREKTÖRLERİ KORUMALI”

Tecrübeli teknik adam, ligin ilk yarısında yaşanan teknik direktör değişiklikleri ile ilgili ise, “Bu başlı başına bir konu. Her kişinin bağlı olduğu kurumlar olması gerekiyor. Sendikalar, federasyonlar, dernekler, kişilerin haklarını korunmalı. Sistem kişileri korumalı. Yanlış yapanı sistem dışına atmalı. Antrenör bazında yorum yaparsanız hiçbir yararı olmayacak. Sistemi koymadan şahıslar üzerinde çalıştığımız için bir fayda sağlayamayacağız. Şahıslar konuşulup, unutulup gidiyor. Hepimiz kahraman ve hain oluşturuyoruz. Yılmaz Hoca tartışılıyor. O’nun da doğruları ve yanlışları vardır ama sonuca varamıyoruz” dedi.

“GELMEYEN OYUNCUYU KAFAMA TAKMAM”

Transfer konusunda isim sorulması üzerine Şenol Güneş, “Transferle ilgili son kararı başkan veriyor. Ben yetkili değilim. Ben sadece fikirlerimi söylüyorum. Gelen oyuncuya sahip çıkabilirim. Gelmeyeni kafama takmam. Antrenmana kim gelirse onu desteklerim, sahip çıkarım. Giden oyuncuya da başarılar dilerim” şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.