Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in Beşiktaş Mağlubiyeti Sonrası Açıklamaları
Trabzonspor, Süper Lig’in 24. haftasında Beşiktaş’a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan teknik direktör Şenol Güneş, şunları söyledi:
Maçın Hakkı Beraberlikti
“Maçın hakkı beraberlikti. Puan farkını eritebilmek için sahaya kazanmak için çıktık. Oyun başında Beşiktaş daha baskın oynadı. Sonra dengeledik, golü bulduktan sonra kontrol bize geçti. Duran toptan net pozisyonu kaçırdık ve devreye 2-0 yerine 1-0 girdik. İkinci yarıya da kötü başladık. Yediğimiz ilk gole rakip tamamen boştu. İkinci golde yine yerleşik savunmada atılan top sonrası oyuncuya çarpan top gol oldu. Gol bulma oranı açısından rakipten artımız var. Hücum varyasyonu fazla olmasa bile basit top kayıpları ve yerleşik savunmada rakibe uzak olduğumuz için rakip bunu kullandı ve kaybettik. Üzgünüz, denk bir maçtı. Maçın hakkı berberlikti. Ama 2-1 yakalayan ve onu iyi kullanan Beşiktaş’tı. Bizim de pozisyonumuz var ama daha çok pozisyon bulmalıydık.”
Skor Almak Dikkat ve Beceri İster
“Yeni transferlerin iyi olduğunu düşünüyorum. Ama eldekilerin verimi de iyi. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşı oyunumuzun onlardan aşağı olduğunu düşünmüyorum ama skor almak dikkat ve beceri ister. Top kayıpları az olması lazım. Savunmada caydırıcı olmak lazım.”
İki Camia da Benim İçin Önemli
“Trabzon Stadı’nın açılışına da ilk Beşiktaş’la gitmiştim. Futbolda bunlar olabilir. İki camia da benim için önemli. Kendi şehrimde kendi takımımın başındayım. İşimi aynı düzgünlükte yapmaya çalışıyorum. Diğer söylemler de beni ilgilendirmiyor.”
Deplasmandaki Kaybetmeyi Biz de Çözmeye Çalışıyoruz
“Bizim için bir bağışıklık gibi oldu. Takımı oturtmaya çalışıyoruz. Oyun sistemini geliştirirken kazanmak için de oynamaya çalışıyoruz. Bu kadar kaybetmeye üzülüyoruz. Kazanabileceğimiz maçlardaki bireysel hatalar daha fazla. Deplasmandaki kaybetmeyi biz de çözmeye çalışıyoruz. Üst üste mağlubiyetleri görünce aynı şeyleri söyleyebiliriz. Özellikle ilk devrenin ilk bölümlerinde kolay maçlar verdik. Kazanırken zor kazanıyoruz, kaybederken kolay kaybediyoruz.”
Genç Hakemlerin Zamanla Sistemi Öğreneceğini Düşünüyorum
“Hakemler ilgili konuşmak istemiyorum. Çocuklarımız yeni hayata başladı. Hakemlerimiz önce bir öğrensin. Genç hakemlerin zamanla sistemi öğreneceğini düşünüyorum. VAR da buna geliyor. Bu kadar baskıcı ve baskıdan etkilenen hakemler varken bu düzelmez. Hakem hataları lehimizeyse sorun yok, aleyhimizeyse o zaman sorun var demektir. Hakemler 1. Lig’de eğitim görmesi gerekirken şimdi Süper Lig’de görev alıyor. Bu yıl hakemler konusunda çok çektim. Bu maç özelinde söylemiyorum ama orada sustuğumuz yerde burada genelleme konuşuyorum. Hakemler konusunda 3-4 sene beklemekte fayda var. O sürede de şampiyonluğa giden takımların baskısı devam edecek. Sistem böyle kuruldu, böyle de devam edecek.”
Türk Futbolunda Bazı Kulüpler Kapanma Noktasına Geliyor, Zenginler Daha Zengin Oluyor
“Şampiyonluk sonrası bir dönem kriz geçirilir. Beklentiler büyür, rakamlar büyür, işleyiş değişir. Biz de bunu yaşıyoruz. Yepyeni bir kadro yapıyoruz. Beşiktaş da kısmen bunu yapıyor. Ama rakamlar çok yüksek. Biz bu rakamları harcayamayız. Bu ekonomiyle bunun gitmesi mümkün değil. Fenerbahçe, Galatasaray’ın transfer zenginliği fazla. Türk futbolunda bazı kulüpler kapanma noktasına geliyor, zenginler daha zengin oluyor. Şu aşamada Galatasaray ve Fenerbahçe avantajlı. Rakipler büyük para harcayıp yeni oyuncular alıyorlarsa takdir etmek gerekiyor. Zengin ve güçlü takımların başarılı olma şansı var. Biz de transferler yaptık, büyük paralar harcadık diyoruz. Ama bazı kulüpler bir oyuncuya 2-3 kat fazla para veriyor. Bizim maaş skalasını da aşağı çekmemiz lazım. Kendi bütçemizi ayarlayarak yarışabileceğimizi düşünüyorum. Sabırlı olmak zorundayız. Bir anda savurgan olursanız çökersiniz. Biz Trabzonspor olarak şampiyonluk yarışında olacağımızı düşünüyoruz. Şu anda takım yapma konusunda mesafe aldığımızı da düşünüyoruz.”
Bu haberin sponsoru:
Teknoloji İş Ortaklarımız:
Ücretsiz QR Menü