X

Rekor Samuel Eto’o’nun!!

Spor toto süper lig’e iyi bir başlangıç yapan ancak daha sonra aldığı sonuçlarla orta sıralara kadar düşen antalyaspor’da 17 haftada alınan sonuçlara göre.

Rekor Samuel Eto’o’nun!!

Spor Toto Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapan ancak daha sonra aldığı sonuçlarla orta sıralara kadar düşen Antalyaspor’da 17 haftada alınan sonuçlara göre rakamlar en çok sahada kalan ve takımı adına en çok gol atan oyuncunun dünyaca ünlü oyuncu Samuel Eto’o’nun olduğunu gösteriyor.

28 OYUNCU FORMA GİYDİ
Antalyaspor’da kadroda bulunan 28 oyuncu ilk yarıda forma giydi. 17 maçın tamamında kadroda bulunan kaleci Ozan Evrim Özenç, Mersin İdmanyurdu maçında kırmızı kart gören Fornezzi’nin yerine oyuna dahil olarak bu sezon ilk kez forma şansı buldu. Sezon başından bu yana sakatlığı bulunan Oğuz Mataracı takımı adına ilk yarıda hiç forma giyemedi. Antalyaspor’da sezon başında kendisine kulüp bulması istenen Erman Kılıç, 2 maçta 69 dakika forma şansı bulurken, sezon başında PTT 1. Lig takımlarından Kardemir Karabükspor’a kiralanan Osman Çelik de 1 maçta 45 dakika forma giydi.

EN AZ AHMET ARAS FORMA GİYDİ
İlk yarı boyunca oynanan 17 maçta yalnızca 25 dakika sahada kalma başarısı gösteren Ahmet Aras, takımı adına en az forma giyen oyuncu oldu. Ahmet Aras’ı, 66 dakika ile kaleci Ozan Evrim Özenç, 90 dakika ile Ozan İpek, 100 dakika ile Can Arat ve 169 dakika sahada kalan Emre Akbaba takip etti.

EN ÇOK ETO’O FORMA GİYDİ
Kırmızı-beyazlılarda 17 maç sonunda en çok sahada kalma başarısı gösteren oyuncu ise takımın yıldızı Samuel Eto’o oldu. Kamerunlu 34 yaşındaki golcü, 17 maçta bin 514 dakika sahada kalma başarısı gösterdi. Eto’o’yu takip eden oyuncular ise bin 335 dakika ile deneyimli defans oyuncusu Celustka, bin 191 dakika ile Zeki Yıldırım, bin 144 dakika ile Diego Angelo ve bin 14 dakika ile de kaleci Fornezzi oldu.

ETO’O TAKIMIN GEÇİCİ HOCASI OLDU
Kırmızı- beyazlı takımda en çok forma giyen ve en çok sahada kalan oyuncu ise sezon başında İtalya’nın Sampdoria takımından transfer edilen Kamerunlu dünyaca ünlü oyuncu Samuel Eto’o oldu. Kamerunlu golcü oyuncu, 17 maçın tamamında kadroda yer alırken toplam bin 514 dakika sahada kaldı. Eto’o, 17 maç sonunda 3 sarı kart görerek, ceza sınırında bulunuyor. Öte yandan sezon başında Antalyaspor’a transfer olduktan sonra yönetim ve teknik heyetin de kararı doğrultusunda takım kaptanlığına getirilen 34 yaşındaki golcü oyuncu, antrenmanlarda takım arkadaşlarına da örnek oluyor. Eto’o, Spor Toto Süper Lig’de 14. haftada deplasmanda oynanan ve 3-2 kaybedilen Torku Konyaspor maçından sonra takımın hocalık görevini de üstlenerek, takım arkadaşlarını maçlara hazırlamaya başladı. Eto’o, 15. hafta itibariyle Mehmet Uğurlu ile birlikte takımın hocalık görevini de geçici olarak üstlendi.

17 MAÇTA 5 GALİBİYET
Spor Toto Süper Lig’de oynadığı 17 maçta 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 6’da yenilgi alan Antalyaspor, ilk yarıyı 11. sırada tamamladı. Kırmızı- beyazlılar rakip kaleye 25 gol atma başarısı gösterirken, kalesinde ise 31 gole engel olamadı.

SAHASINDA 1 KEZ KAYBETTİ
Akdeniz temsilcisi, sahasında oynadığı 9 maçta 3 galibiyet alırken, 5 beraberlik ve 1 de yenilgi aldı. Rakiplerine sahasında 12 gol atan Antalyaspor, kalesinde ise 11 gol gördü. Kırmızı- beyazlılar sahasında oynadığı 9 maçta 2 kez 0-0, 3 kez 1-1, 1’er kez de 2-0, 3-1, 3-2’lik skorlar alırken, en farklı ve tek yenilgisini aldığı Beşiktaş maçında ise sahadan 5-1’lik yenilgi ile ayrıldı.

DEPLASMANDA 8 MAÇTA 5 YENİLGİ
Spor Toto Süper Lig’de ilk yarı boyunca 8 maçta deplasmanda rakip takımlarla karşılaşan Antalyaspor, 2 galibiyet, 1 beraberlik alırken sahadan 5 kez de mağlup ayrıldı. Akdeniz temsilcisinin deplasmanda aldığı en farklı skor ise Çaykur Rizespor’a karşı oynadığı ve sahadan 5-1’lik yenilgi ile ayrıldığı maç oldu. Kırmızı-beyazlı takım dış sahada rakiplerine 13 gol atarken, kalesinde ise 20 gole engel olamadı. Antalyaspor’un, deplasmanda oynadığı 8 maçında alınan skorlar ise, 2’şer maçta 2-1 ve 3-2, 1’er maçta da 2-0, 3-0, 3-3 ve 5-1’lik skorlar alındı.

76-90 DAKİKA ARASINDA 10 GOL ATTI
Akdeniz temsilcisi Antalyaspor, ilk yarı boyunca oynadığı maçların en çok 76-90 dakika aralığında gol attı. Kırmızı-beyazlılar bu dakika aralığında rakip ağlara tam 10 gol atma Casinoslot başarısı gösterdi. 17 hafta boyunca rakip takımlara 25 gol atan Antalyaspor, gollerin 5’ini ilk yarıda, 20’sini ise ikinci yarılarda attı. Mücadelelerde son yarım saatte 14 gol atan Akdeniz temsilcisi, ilk 30 dakika da 4 golde kaldı. Uzatma anlarında ise 4 kez gol sevinci yaşayan Antalyaspor, en çok golü ise 75’inci dakikadan sonra buldu. Antalyaspor, attığı 25 golün dağılımı ise şu şekilde oldu:
“01-15 dakikalarda 2, 16-30 dakikalarda 2, 31-45 dakikalarda 1, 46-60 dakikalarda 6, 61-75 dakikalarda 4 ve 76-90 dakikalarda ise 10 gol”

ETO’O 13 GOL ATTI
Antalyaspor’da ilk yarıda oynanan 17 maçta rakip filelere atılan 25 golün 13’ünü Eto’o kaydetti. Takımı neredeyse tek başına sırtlayan Kamerunlu golcü, 3 kez de golün hazırlayıcısı oldu. Eto’o’yu, 4 golle genç oyuncu Emrah Başsan takip etti. Kırmızı-beyazlıların diğer golleri, 3 gol M’billa Etame, 2 gol Lazarevic, 1’er gol ise Guilherme, Lokman Gör ve Sezer Badur’dan geldi.

EN ÇOK ASİST ETO’O VE LAZAREVIÇ’TEN
Antalyaspor’da attıkları golün yanı sıra 3’er golün hazırlayıcısı olan Eto’o ve Lazarevic takımı adına bu konuda ilk sırayı paylaşıyorlar. İki oyuncuyu 2 asist ile M’billa takip ederken, Brezilyalı Guilherme ve Emrah Başsan 1’er kez takımı adına golün hazırlayıcısı oldu.

17 MAÇTA 44 SARI, 3 KIRMIZI
Antalyasporlu oyuncular, Spor Toto Süper Lig’de oynadıkları 17 maçta toplamda 44 sarı ve 3’de kırmızı kart gördü. Akdeniz temsilcisinde oyuncuların gördüğü 3 kırmızı kartın biri direkt olarak görülürken, diğer 2 kırmızı kart ise çift sarı karttan oldu. Kaleci Fornezzi, 15. hafta içeride oynanan Mersin İdmanyurdu maçının 23. dakikasında rakibini düşürmesi sonucu hakemden gördüğü direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Ligin 16. haftasında deplasmanda oynanan Trabzonspor maçında Çek oyuncu Celustka’nın ve ligin 17. haftasında içeride oynanan Gaziantepspor maçında Lokman Gör çift sarı kartla oyun dışı kaldı.

EN ÇOK KART GÖREN CELUSTKA
Antalyaspor’da takımın en hırçın oyuncusu olarak 17 maç sonunda 6 sarı ve 1’de kırmızı kart gören çek oyuncu Celustka oldu. Çek defans oyuncusunu 5 kez sarı kart gören Lazarevic ve 4 sarı kart gören Ömer Kandemir izledi. Kırmızı kart gören kaleci Fornezzi ayrıca 1 sarı kart görürken, yine ligin ilk yarısının son haftasında kırmızı kart gören Lokman ise 2 sarı kart gördü.

8 OYUNCU KART GÖRMEDİ
Antalyaspor’da kadroda bulunan 28 oyuncu ilk yarıda forma giyerken çeşitli dakikalarda sahada kalan 8 oyuncu mücadeleyi kart görmeden tamamladı. 17 maçın tamamında 18 kişilik kadroda yer almasına rağmen sadece 66 dakika forma giyebilen kaleci Ozan Evrim Özenç, 5 maç forma giyen kaleci M’bolhi, 12 maçta 720 dakika sahada kalan Kadir Bekmezci, 514 dakika ile Kvesic, 483 dakika süre alan Sezer Badur, Emre Akbaba, Ahmet Aras ve sezon başında PTT 1. Lig takımlarından Kardemir Karabükspor’a kiralanmadan önce 45 dakika Antalyaspor formasını terleten Osman Çelik, kart görmeyen oyuncular oldu.

5 OYUNCU CEZA SINIRINDA
Antalyaspor’da 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 3’er sarı kartı bulunan Sakıb Aytaç, Zeki Yıldırım, Samuel Eto’o, Celustka ve M’billa Etame, Spor Toto Süper Lig’de oynanacak maçlarda görecekleri ilk sarı kartla cezalı duruma düşecekler. Antalyaspor’un Kamerunlu yıldızı Samuel Eto’o, 9. hafta oynanan Beşiktaş maçında gördüğü sarı kartla ceza sınırına yaklaşmasına rağmen daha sonra oynadığı 8 maçta kart görmedi.

CELUSTKA VE LOKMAN CEZALI
Antalyaspor’da Lokman Gör ve Celustka kart cezalısı durumunda bulunuyor. Ligin 17. haftasında Gaziantepspor mücadelesinde gördüğü çift sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kalan Lokman Gör, cezasını Türkiye Kupası’nda oynanacak Giresunspor maçında tamamlayacak. Trabzonspor maçında çift sarı kartla oyundan atılan ve 4 sarı kartla cezalı duruma düşen Celustka, kırmızı kart cezasını Türkiye Kupası’nda oynanacak Giresunspor maçında tamamlarken, sarı kart cezasını ise Spor Toto Süper Lig’in 2’nci yarısının ilk maçında kırmızı beyazlıların Medipol Başakşehir ile oynayacağı mücadele de tamamlayacak.

GOL KRALLIĞINDA ETO’O ZİRVEDE
Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında oynanan 17 hafta sonunda Samuel Eto’o attığı 13 golle krallıkta Beşiktaşlı Mario Gomez ile zirveyi paylaşıyor. Eto’o ve Mario Gomez’i 11 golle Akhisar Belediye’den Rodagella ve 9’ar golü bulunan Çaykur Rizesporlu Kweuke ve Osmanlıspor’dan Ndiaye takip ediyor.

ADEM AKALAN 
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.