X

Kız futbolcuların soğukla imtihanı!

Muş’ta, bayanlar bölgesel amatör 3. ligi’nde mücadele eden kartal spor ve yağmur spor karşılaşmasında yedek kulübesindeki kız futbolcular üstlerine battaniye.

Kız futbolcuların soğukla imtihanı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör 3. Ligi’nde mücadele eden Kartal Spor ve Yağmur Spor karşılaşması 1-1 tamamlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sentetik Çim Sahası’nda yapılan karşılaşmada yedek kulübesinde bekleyen kız futbolcular, sıfırın altında eksi 6 derecede zor anlar yaşadılar. Yedek kulübesinde bekleyen kız futbolcular, üstlerine battaniye atarak ve ateş yakarak ısınmaya çalıştılar. Karşılaşmayı izleyen Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Türkan, bu mevsimde bayanlar ligi karşılaşmalarının yapılmasının bir eziyet olduğunu söyledi. Özellikle kış mevsiminde bayanlar liginin yapılmaması için önerilerde bulunacaklarını ifade eden Türkan, “Bugün Bayanlar Bölgesel Futbol 3. Lig kategorisi Kartal Spor ile Yağmur Spor’un futbol maçındayız. Her iki takımda Muş’umuzun takımı ve her iki takıma ben özellikle başarılar diliyorum. Fakat çok zor şartlarda eksi 15 -20 derecede futbol maçlarımız yapılıyor. Konuyla ilgili iki gün öncede Sayın Valimize brifing dosyası verdik. Futbol Federasyonu ve konfederasyonun yönetim kuruluna üye olmam nedeniyle federasyonda da bunu dile getireceğiz. Çünkü bayanlar liginin bu mevsimlerde oynatılması bana göre işkence” dedi.
Kız futbolcuların soğuk havada çok üşüdüğünü ve çareyi ateş Vevobahis yakarak ısınmakta bulduklarını kaydeden Türkan, “Ateş yakarak çocuklarımız, kızlarımız ısınmaya çalışıyorlar. Bu anlamda Kızılay başkanımızdan da battaniye almıştık, kendisine de teşekkür ediyoruz. Statlarımız çok standartlara uygun değil. Isınma şartları çok zor. Kış mevsimi ama böyle özel ısınma aletleriyle klimalarla yedek kulübelerinde en azından erkek liglerinde olmasa bile bayanlar liginde olması mutlaka şart diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Yakılan ateşin etrafında ısınmaya çalışan Muş Yağmur Spor futbolcusu Hacer Doğan ise, “Maçımız var, havalarda soğuk olduğu için ateş yaktık. Şu an ısınıyoruz” dedi.
Isınmak için ateş yakmak zorunda olduklarını vurgulayan Yağmur Spor oyuncusu Dilan Aslan da, “Havalar çok soğuk, maçımız olduğu için ateş yaktılar, ısınmaya çalışıyoruz. Şu an ateşin etrafında yedek futbolcular olarak toplanıp ısınmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yedek kulübesinde üstelerine battaniye örterek ısınmaya çalıştıklarını belirten Muş Kartal Spor oyuncusu Dilek Er ise, “Kartal Spor’da oynuyorum. Bugün maçımız var. Hava çok soğuk battaniyelerle ısınmaya çalışıyoruz. Bu konuda yetkililerden destek istiyoruz, özellikle bayanlar için. Bayan sporculara destek Türkiye’de pek yok maalesef. Kabinler yapılabilir, ısınacak yerler, klimalar yapılabilir. Dayanamıyoruz artık, yetkililerin bir el atması lazım” şeklinde konuştu.
1-1 berabere kalan karşılaşmayı demir tribünde izleyen seyirciler ise, lastik yakarak ısınmaya çalıştılar. 

ŞAHİN ŞAHİN
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.