X

Donk ’Babel’ için devrede!

Galatasaray’ın yeni transferi ryan donk, vatandaşı babel ile sürekli konuştuklarını belirterek, “galatasaray’dan teklif gelirse seve seve kabul edeceğini.

Donk ’Babel’ için devrede!

Kamp çalışmalarını Antalya Belek’te sürdüren Galatasaray’da, Kasımpaşa’da sözleşmesinin bitimine 6 ay kala 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ile kadroya dahil edilen Hollandalı futbolcu Ryan Donk, basın toplantısında soruları yanıtladı. Kamp dönemini değerlendiren Donk, “Kamp gayet iyi gidiyor buradaki tesisler gayet iyi. Takım anlamında bu kaliteyi burada fazlasıyla hissediyorum. İyi sonuçlar almaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

“BABEL SEVE SEVE KABUL EDECEKTİR”

Donk, Kasımpaşa’da bir dönem birlikte oynadığı Ryan Babel’in teklif gelmesi halinde sarı-kırmızılı takımda seve seve oynayacağını ifade etti. Bir soru üzerine Babel ile Şota Arveladze döneminde Kasımpaşa’da birlikte çalıştıklarını hatırlatan Donk, “O dönem futbol dışında bazı şeylerle uğraşmak zorunda kaldık. Bazı futbolcuların sıkıntıları vardı? konsantrasyon sorunu yaşandı. Ama şimdi önemli bir kulüpteyim. Motivasyonum maksimum seviyede. Ryan Babel çok yetenekli bir futbolcu. Onunla her gün konuşuyorum. Resmi bir teklif şu an için yok ama Galatasaray’dan teklif gelirse seve seve kabul edeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“MELO İLE İLGİLİ BASKI HİSSETMİYORUM”

Galatasaray’da Melo’nun yerinde oynayacağı ve beklentiler nedeniyle baskı hissedip hissetmediği sorulan Donk, “Melo’nun bu kulüp için neler yaptığı ortada. Gerçekten herkesin saygı duyduğu, yaptıkları ile saygı duyduğu bir insan. Ben de kendisine saygı duyuyorum. Ama şu anda aramızda değil. Şu an onun yerinde ben oynuyorum. Benim de tek amacım hem camiamıza hem takım arkadaşlarıma hem de taraftarlarımıza kendi performansımın en iyisi gösterip, bu takıma en iyi şekilde yardımcı olabilmek. Sonuçta futbol oynuyorsunuz. Tabii ki büyük bir camiada oynuyorsunuz. Her maç öncesi ufak da olsa baskı hissedebilirsiniz. Ama Felipe Melo ile kıyaslanma anlamında bir baskı hissetmiyorum. Wesley ile imza atmadan önce konuştum tabii ki. Wesley’in bana sadece söylediği ’Gel’ oldu. Çünkü kulübü çok iyi biliyor. Kulübün içini, Avrupabet dışını, yapısını her şeyini çok iyi bildiği için fikir almak istedim. Ama söylediği bir an önce gelmem yönünde telkin oldu. Burada olduğum için de çok mutluyum” cevabını verdi.

“TERİM’DEN TEKLİF GELİRSE ONUR DUYARIM”

Türkiye’yi çok sevdiğini de vurgulayan Donk, Fatih Terim’den milli takımda oynaması yönünde gelecek bir teklifi de değerlendirdi ve şöyle konuştu:

“İstanbul’u çok seviyorum. Tabii trafiği bir kenara bırakmamız lazım. Trafiği pek sevmiyorum. Onun haricinde hem İstanbul’u hem de bu ülkeyi çok seviyorum. Fatih Terim hocamızdan böyle bir teklif gelirse böyle büyük bir ülkeden teklif gelmesi benim için büyük bir onur olur. Ama bildiğim kadarıyla 5 seneyi doldurmam gerekiyor. Şu anda da o süreyi doldurmuş değilim. Böyle bir teklif de gelmiş değil. Eğer öyle bir teklif gelirse o zaman konuşulabilir diye tahmin ediyorum.”

“KASIMPAŞA’DA MOTİVASYONUM DÜŞMÜŞTÜ”

Donk, Galatasaray’daki motivasyonuyla ilgili ise, “Kasımpaşa’da çalıştığımız dönemde futbol dışında bazı şeylerle uğraşmak zorunda olduğumuz şeyler de oldu. Bazı oyuncuların da sıkıntıları vardı. O yüzden motivasyon açısından maksimum seviyeye çıkamadım. Motivasyonum düşmüştü. Ama şu an için inanılmaz büyük bir camiaya hizmet ediyorum. O yüzden motivasyonum maksimum seviyede. Hiçbir sıkıntım yok” dedi.

“11 PUAN KAPANMAYACAK BİR FARK DEĞİL”

Ligin ilk yarısında lider Beşiktaş ile aralarındaki 11 puanlık farkı da değerlendiren Donk, “Ciddi bir fark varmış gibi duruyor. Ancak bence geriden gelmek önde olmaktan daha iyidir. 11 puan kapanmayacak bir fark değildir. Şansımızın büyük olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi’nde zor maçların kendilerini beklediğini vurgulayan Donk, finallere kadar çıkabilecek kalitede bir takım olduklarını düşündüğünü söyledi. UEFA’da özellikle takımların deplasmanda attığı ve yediği gollere bakıldığını belirten Donk, bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

“TRANSFER ÖNCESİNDE SADECE TUVALETTE RAHATTIM”

Transferden önce çok sayıda telefon aldığını ve sürekli transferin olup olmayacağı yönünde sorularla her yerde karşılaştığını ifade eden Donk, sadece tuvalette rahat edebildiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Transfer gerçekleşmeden saat başı 5 telefon alıyordum. Herkes bu transferi öğrenmek istiyordu. Sadece telefon değil, bankada alışverişe gittiğimde de soruyorlardı. Sadece tuvalette rahattım. Şu anda telefonlara çok fazla bakmıyorum. O yüzden biraz daha rahatım. Kasımpaşa’da oynarken iyi oynamaya çalışırdım. Galibiyet ya da beraberlik alındığında da başarı sayılabiliyordu. Ancak şimdi çok önemli bir yerde ve büyük bir camiadasınız. Burada beraberlik bile bir mağlubiyet sayılıyor” değerlendirmesini yaptı.

RAP ŞARKI SÖZÜ

Yeşil sahada oynamaktan en çok zevk aldığı yerin ön libero olduğunu belirten Donk, şampiyon olmaları halinde Galatasaray için bir rap şarkı söyleyeceği sözünü verip, “İki mevki arasında tercih etmem gereken bir yer varsa o da ön liberodur. Aktif olmayı ve daha fazla oyunun içinde olmayı seviyorum. Maç içinde gereksinimlere göre hoca beni stopere koyarsa orada rahat bir şekilde oynayabilirim. Eğer şampiyon olursak size söz veriyorum rap şarkı söyleyeceğim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.