X

Demirören: ‘Türk futboluna ihanettir, ayıptır’!

Türkiye futbol federasyonu başkanı yıldırım demirören, 2015-2016 sezonuna devrim yaparak başladıklarını söyledi. demirören, “türk hakemliğinin dünyada söz.

Demirören: ‘Türk futboluna ihanettir, ayıptır’!

Antalya Belek’te gerçekleşen Merkez Hakem Kurulu Semineri’nde (MHK), TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futbolunun geleceği ve hakemler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“ÇALIŞMALARA HIZ VERDİK”
“2015-16 sezonuna devrim yaparak başladık” diyerek sözlerine başlayan Yıldırım Demirören, “Türkiye’de futbolla ilgili herkesin hangi fotoğrafı istediğine karar vermesi lazım. Ya birini seçip dünyada söz sahibi olacağız ya da diğerini seçeceğiz. Biz kararımızı verdik, çalışmalara hız verdik. Biz bir adım attık, genç hakemlere şans verdik, insiyatif verdik. Hataları olacak, zamana ihtiyaçları olacak dedik. Adı üzerinde genç hakem. 27 yaşındaki bir hakemimiz Süper Lig’e çıkacak. İlk kez bu kadar genç bir hakem Süper Lig’de yer alacak. Futbol Play-Station oynamaya benzemez, bilgisayar değil insan eseridir. İnsanın olduğu yerde hata olur. Ama bu demek değildir ki ciddi hatalar yapanların arkasında duracağız. Türk futbolu en büyük zararı hakem hatalarından değil, hakem tartışmalarından görüyor. İş hakemliğinizin Jokerbet tartışılmasına kadar geliyor. Yabancı hakem konuları gündeme getiriliyor. Türk hakemliğinin dünyada söz sahibi olduğu ortamda yabancı hakem tartışmak akıl işi değildir. Yabancı hakem isteyenlerin yaptıkları Türk futboluna ihanettir, ayıptır. Hani alkış yok mu ya” şeklinde ifade kullanarak salondaki başkanlar,hakemler ve teknik direktörlerden destek istedi.

“BİR DEVİR SONA ERDİ”
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, “Türk hakemliğinde bir devir sona erdi. Seneye Süper Lig’deki hakem sayısını 22’ye indireceğiz. Kadın hakemlerimizden de elit seviyeye çıkmalarını bekliyoruz. Ulienberg’e Türk hakemliğinde yaptığı devrimlerden dolayı teşekkür ediyorum, Rosetti’ye de hoş geldiniz diyorum” açıklamasını yaptı.
FIFA Kokartlı hakem Cüneyt Çakır’a destek veren Demirören, “Cüneyt Çakır ve ekibi EURO 2016’da maç yönetecek. Belki biz finale çıkamazsak finali yönetecekler. Yani biz onlardan hakem değil onlar bizden hakem alıyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.