X

Bakan Kılıç ateş püskürdü!

Gençlik ve spor bakanı akif çağatay kılıç, “taraftarlık, taraftar olmak başka bir şey, vandallık başka bir şey. holiganizm taraftarlık değildir”.

Bakan Kılıç ateş püskürdü!

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Spor Toto Süper Lig kulüp başkanları ile bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda gerçekleşen toplantıya, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Beşiktaş As Başkanı Deniz Atalay, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, Fenerbahçe Başkan Vekili Mithat Yenigün, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Halil Kızıl, Gençlerbirliği As Başkanı Arif Ölmez, Kasımpaşa Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, Osmanlıspor Başkanı Sadık Dik, Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ve Trabzonspor Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit Alp katıldı.

“HOLİGANİZM TARAFTARLIK DEĞİLDİR”
Sporda şiddet yasası ve e-bilet uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, “Spor da şiddeti önleme yasası yürürlüktedir. Spor müsabakaları esnasında yaşanacak olumsuzlukların ve kanun dışı hareketlerin tespitini emniyet güçlerimiz ve aynı zamanda statlardaki ve salonlardaki yerleştirilmiş olan kameralar tespit ediyorlar. Daha sonra emniyet güçlerimiz bunu adalete taşıyor. O noktada deliller toplandıktan sonra yargıdaki sürecin işleyip, kanundaki karşılığı olan uygulamanın yapılması gerekiyor. Bu anlamda hızlı bir şekilde gelişim sağlanıyor. Tabi ki bir uyum süreci, ya da kanunun gerekliliklerini hayata geçirilmesi ile ilgili uyum süreci hızlı devam ediyor. Hiç birimiz sahalarda, salonlarda olumsuz hareket içerisinde olan kişiler ile bir Betgaranti arada olmak istemiyoruz. Taraftarlık, taraftar olmak başka bir şey, Vandallık başka bir şey. Holiganizm taraftarlık değildir. Bir rekabet, bir müsabaka var ama bu aynı zamanda insanların birbirleriyle olan ilişkilerini olumlu etkilemek üzeredir” ifadelerini kullandı.

“ELEKTRONİK BİLET KULÜP BAŞKANLARIMIZI RAHATLATMIŞTIR”
Elektronik bilet verilerinin çok ciddi anlamda müsabakalara katılımda artışın olduğunu gösterdiğini sözlerine ekleyen Kılıç, şunları söyledi:
“Müsabakalardaki seyirci sayısının iyi araştırılması lazım. Alışma dönemi ile alakalı olarak seyirci sayısının düşmesi olabilir. Ama elektronik bilet uygulamasına geçilmeden önceki ortalama seyirci sayısına ve bugünkü seyirci sayısına baktığınızda çok ciddi bir fark olmadığını göreceksiniz. Bizim burada yapmamız gereken, spor müsabakalarına daha fazla seyirciyi nasıl getirebiliriz, bunun üzerinde çalışmamız gerekiyor. Bu sistemle alakalı bir şey değildir. Maalesef salonlarda meşale yakanlar oluyor. Salonlarda koltuk kıranlar oluyor. Bu anlamda baktığımızda, bu insanların salonlarda ortaya koydukları davranışlar, hiç birimiz tarafından kabul edilebilir şeyler değildir. Bu yasalarımızın ortaya koymuş olduğu yaptırımları uygulamamız gerekiyor. Bunları yapanlar az sayıda olanlardır. Yaptığı zaman onun görüntüsü ve sesi çok çıkıyor. Çünkü olumsuzluk. Yıllar yılı Türkiye’de bu tesislerin yapılması için talepler olmadı mı? AK Parti iktidarları döneminde 13 yılda bin 650’ye yakın spor tesisi açıldı. Bunun öncesinde yapılan sayıda bin 500 civarında. Demek ki ciddi bir tesisleşme hamlesi hayata geçmiş durumdadır. Ama siz gider de 20,30,40 milyonluk harcamayla yapılan salonların koltuklarını söker sahaya atarsanız bu olmaz. 200, 250,300 milyonluk harcamayla inşa edilen statların koltuklarını söker, lavabolarını, camlarını kırarsanız bu doğru bir şey değildir. Bu milli servetimize de zarardır. Bu anlamda hepimizin, bunları yapanların karşısında durmamız gerekiyor. Elektronik bilet bu anlamda inanıyorum ki kulüp başkanlarımızı rahatlatmıştır. Daha iyi bir noktaya gitmemiz gerekiyor.” 

İLKER TURAK – CEM GEÇİM 
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.