X

Ameliyat masasından şampiyonluğa!!

Bartın üniversitesi gençlik ve spor kulübü’nün milli sporcusu şennur demir, geçirdiği iki ameliyattan sonra katıldığı celal sandal türkiye bayanlar boks.

Ameliyat masasından şampiyonluğa!!

Bartın Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün milli sporcusu Şennur Demir, geçirdiği iki ağır ameliyatın ardından katıldığı ilk şampiyonada 81 kiloda Büyükler Türkiye Şampiyonu oldu. Ön çapraz bağlarında yaşanan kopma sonrası Ankara’da Prof. Dr. İbrahim Yanlış tarafından ameliyat edilen Demir, tedavisi devam ederken 8 ay gibi kısa sürede hazırlandığı İzmir’in Çeşme İlçesinde düzenlenen Celal Sandal Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonasına katıldı. Milli sporcu Demir, ilk etapta Karabük’ten İrem Günesen’i, çeyrek finalde Sakarya’dan Fatmanur Aydın’ı eleyerek yarı finale yükseldi.

ŞAMPİYONLUĞUNU GERİ ALDI
Yaşadığı sakatlıklardan dolayı geçen yıl Şanlıurfa’da düzenlenen şampiyonada üçüncü olan Demir, bu yıl unvanını geri almayı başardı. Yarı finalde geçen yılın Türkiye şampiyonu Elif Bütün’ü mağlup eden Demir, finalde ise Süperbahis Iğdır’dan katılan boksör Nehir Timur’u yendi. Böylece 2012 ve 2013 yılı Türkiye Şampiyonu Şennur Demir, sakatlığının ardından tekrardan bu unvanını geri almış oldu.

“HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU”
Şampiyonaya tedavisi devam ederken hazırlanmaya başladığını Demir, “2 ameliyat oldum ve sporcuların korkulu rüyası olan çapraz bağlarının kopması ile baş başa kaldım. Sakatlığım süresince hastane odalarında hep ringe çıkacağım günü düşündüm. Bartın ve Bartın Üniversitesi için yarışmak ve Türkiye şampiyonu olmak beni çok mutlu etti. Şimdi hedefim 2012 yılında Polonya’da aldığım Avrupa Birliği ikinciliği ve 2013 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki çeyrek final derecemi daha da yükseltmek. Mayıs ayında Kazakistan’da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’nda şampiyon olmak istiyorum. Bunun için çok çalışacağım” dedi.
Bartın Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul da Şennur Demir ve antrenör Muhammed Ali Kolu’yu tebrik etti. 

AKİF YAMAN – SERKAN ARAT
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.